H γνώση, η άποψη και η πεποίθηση έχουν σχέση με τον τρόπο που ο εγκέφαλός μας αποθηκεύει τις πληροφορίες και δημιουργεί συνδέσεις τις οποίες του είναι πιο εύκολο να χρησιμοποιεί ξανά και ξανά από το να δημιουργήσει ΝΕΕΣ συνδέσεις καταβάλλοντας μία νέα προσπάθεια. Δηλαδή προτιμάει να επαναλαμβάνει κάποια λανθασμένη πεποίθηση από το να μπει στην διαδικασία να την “ξανακτίσει” από την αρχή με βάση τυχόν νέα δεδομένα. Παρόλο που όλοι μας κάποτε διαβάσαμε τα πραγματικά επίθετα του Αντώνη Κανάκη και του Γιάννη Πλούταρχου …ούτε ένας στους 10.000 δεν είναι σε θέση να τα ανακαλέσει από τη μνήμη του.
Αυτή την τάση οκνηρίας του εγκεφάλου μας εκμεταλλεύονται στο έπακρο οι βασικοί πυλώνες του συστήματος όπως οι λειτουργοί θρησκειών, οι λειτουργοί εθνών , οι λειτουργοί πολιτικών κομμάτων , οι λειτουργοί ποδοσφαιρικών σωματείων μέχρι και οι βιομηχανίες απορρυπαντικών ή αναψυκτικών.


Όλοι τους πασχίζουν να μπουν στις ζωές μας με το που θα γεννηθούμε προκειμένου να ξεκινήσουν το χτίσιμο των μονολιθικών πεποιθήσεων στα κύτταρα του εγκεφάλου μας. Κι αν από μικρούς μας μάθουν μία γλώσσα, μία θρησκεία, μία ομάδα , ένα κόμμα και μερικές μάρκες πολυεθνικών … ξέρουν ότι θα μας έχουν για πάντα πελάτες. Λίγο ο εγωισμός, λίγο η τεμπελιά και λίγο η δυσκολία του εγκεφάλου να δημιουργήσει νέες συνδέσεις με το πέρασμα των χρόνων … ότι μπει στο κεφάλι ενός ανθρώπου από μικρή ηλικία θα τον εξουσιάζει για πάντα.

 

Δεν είναι τυχαίο που στο MEGA βάζουν ταυτόχρονα 6 ή κι 7 δημοσιογράφους να επαναλαμβάνουν την ίδια είδηση με άλλα λόγια. Ακούγοντας το ίδιο πράγμα από 7 διαφορετικές υποτίθεται προσωπικότητες … φαντάζει απίθανο να λένε όλοι ψέματα παρόλο είναι σίγουρο ότι λένε ψέματα. Η επανάληψη μήτηρ μαθήσεως … και η προπαγάνδα γίνεται αλήθεια και πραγματική είδηση. Με τον ίδιο τρόπο , δια της επαναλήψεως, 1 δισεκατομμύριο κόσμου βλέπει αγγελάκια στον ουρανό, άλλο ένα δισεκατομμύριο κόσμου βλέπει πιλάφια και γενικά όλοι κάτι βλέπουν κι ας μην το είδαν ποτέ …γιατί τους φαίνεται παράλογο να κάνουν όλοι οι συμπατριώτες τους ΤΕΤΟΙΟ μαζικό λάθος ή να γράφονται με τέτοια μαζικότητα τόσο χονδροειδή ψέματα και να επιβάλλονται στο σχολείο και στα μικρά παιδιά.

Η φράση «Φωνή βοώντος εν τη ερήμω» μπορεί να περιγράψει τι σημαίνει κανείς να μιλάει ενάντια στην τάση της μάζας. Μέχρι και η Γη απαγορευόταν να γυρίσει γιατί ο Γαλιλαίος ήταν μόνος και όλος ο υπόλοιπος «μορφωμένος» κόσμος θεωρούσε ότι η Γη δεν γυρίζει γιατί δεν προέκυπτε από τις δικές τους εμπειρίες , ούτε θα μπορούσε ο Γαλιλαίος να τους κάνει ταχύρρυθμα μαθήματα αστρονομίας και γεωμετρίας για να τους εξηγήσει πόσο λάθος ήταν η επίσημη εκδοχή. Δεν μπορείς να αποδείξεις το Πυθαγόρειο θεώρημα σε κάποιον που δεν πήγε ποτέ σχολείο αλλά αυτός μπορεί να… πιστεύει ότι τον κοροϊδεύουν και τον εξαπατούν όταν του λένε ότι το τετράγωνο της υποτείνουσας ισούται με το άθροισμα των τετραγώνων των δύο κάθετων πλευρών ενός ορθογωνίου τριγώνου. Όσο απλό είναι για έναν μαθητή Β’Λυκείου .. .τόσο τρελό κι ασύλληπτο μπορεί να είναι για έναν μαθητή Β’ Δημοτικού .
Και φυσικά είναι πιο εύκολο να κάθεσαι αναπαυτικά και να απαιτείς να σου φέρουν αποδείξεις αντί να ξενυχτίσεις ο ίδιος για μια βδομάδα προκειμένου να συλλέξεις στοιχεία και να καταρρίψεις όλα όσα δεν σε πείθουν.
Το πιο τραγικό στην υπόθεση είναι ότι τώρα με το internet και το google είναι πραγματικά παιχνιδάκι να βρεις αυτό που θέλεις. Αν ψάχνεις την αλήθεια θα την βρεις , κι αν θέλεις προπαγάνδα για να στηρίξεις τα ψέματά σου… πάλι θα την βρεις. Όποιος κι αν είναι ο σκοπός σου , έχοντας το google διαθέσιμο και γνωρίζοντας και καμιά ξένη γλώσσα θα βρεις την αλήθεια… αρκεί να είναι η αλήθεια αυτό που ψάχνεις κι όχι υποστυλώματα για τις μονολιθικές κατασκευές που έχει φτιάξει το σύστημα στον εγκέφαλό μας από όταν ήμασταν μικρά παιδιά.
Προσωπικά , κατάφερα να ξεπεράσω το στάδιο που με πλήγωνε κάθε ανατροπή της πραγματικότητας όπως τη νόμιζα και τώρα απολαμβάνω να μου ανατρέπεται το σύμπαν αλλά να βρίσκομαι πιο κοντά στην αλήθεια.
Κι έχοντας κατανοήσει την απίστευτη ευχέρεια που έχει το σύστημα να αποκρύβει για αιώνες , έννοιες κι ονόματα που είναι κλειδιά για την κατανόηση του «φαινομενικού» χάους που μας εξιστορούν τα γελοία βιβλία της ιστορίας … πλέον δεν θα με εξέπληττε το παραμικρό.
Και μπορεί να ξέρουμε ότι τα μεγάλα μυστικά δεν μας τα λένε ποτέ … όμως παραμένει απίθανο να μαντέψουμε κάτι για το οποίο δεν έχουμε το παραμικρό στοιχείο. Για παράδειγμα δεν μπορούμε να μαντέψουμε ούτε στο περίπου το ύψος των καταθέσεων του Νταλάρα γιατί μία ολόκληρη βιομηχανία ονείρων κερδίζει πάνω σ’ αυτό το καλλιτεχνικό οικοδόμημα που κλαίει κι οδύρεται για έρωτες και φεγγάρια ενώ στην πραγματικότητα το κύκλωμα αυτό θα σκότωνε για μερικά ευρουλάκια παραπάνω.
Δεν μαθαίνουμε ποτέ και τίποτα για κάτι που θα ζημίωνε τις «βιομηχανίες» θρησκευτικής , κομματικής , τραπεζικής και ποδοσφαιρικής πίστης ή τις βιομηχανίες διασκέδασης και αποπροσανατολισμού.

Και μόνο που στο Σύνταγμα της χώρας δεν υπάρχει η λέξη ΤΟΚΟΣ , δεν προβλέπεται καμία προστασία των πολιτών απέναντι στην τραπεζική τοκογλυφία και δεν προβλέπεται καμία εξουσία του κράτους πάνω στο επίσημο νόμισμα … ενώ προβλέπεται πότε θα βγαίνουν σύνταξη οι γραμματείς των δικαστηρίων … είναι αρκετό για κάποιους …ώστε να κατανοήσουν το μέγεθος της προδοσίας από τη γέννηση αυτού του κράτους.

Πως όμως να δημιουργήσει κανείς ΝΕΟΥΣ συνδέσμους στους εγκεφαλικούς νευρώνες των ανθρώπων όταν όλο το σύστημα , και όλοι οι «έγκριτοι» , και όλοι οι συμπολίτες του βρίσκουν φυσιολογικό να ελέγχεται η οικονομία της χώρας από μία ιδιωτική ανώνυμη εταιρία ξένων συμφερόντων με ειδικά προνόμια που δεν τόλμησε ποτέ κανένας να αμφισβητήσει εντός της Βουλής;

Είναι δυνατόν να γίνεται χαμός στη Βουλή και να σκοτώνονται τα κόμματα για ασήμαντα πράγματα όπως τα επιδόματα των υπαλλήλων της Βουλής και να μην ειπωθεί ποτέ το παραμικρό για την Τράπεζα της «Ελλάδος» ;
Πώς να πείσεις κάποιον που δεν έχει ασχοληθεί ότι ακριβώς αυτός είναι ο σκοπός των πολιτικών. Να κρατάνε δηλαδή την επικαιρότητα ΜΑΚΡΙΑ από την Τράπεζα της «Ελλάδος» και φυσικά να μην διανοηθεί ποτέ κανείς να αμφισβητήσει το ύψος των δανείων (εικονικών και μη) που πάρθηκαν από το 1821 στο όνομά μας χωρίς ποτέ να μας ρωτήσουν.
Βλέπετε πως όλοι μιλάνε για μίζες …αλλά κανείς δεν απαιτεί να μας επιστραφούν τα χρήματα για τα υποβρύχια που δεν παραλάβαμε και δεν θα παραλάβουμε ποτέ αφού πέρασαν ήδη 12 χρόνια.
Γι’ αυτό λοιπόν…η επανάσταση πρέπει να ξεκινήσει πρώτα ΜΕΣΑ στο κεφάλι μας . Για τον εγκέφαλό μας γίνεται η μεγαλύτερη μάχη εκεί έξω. Όποιος κατακτήσει τον εγκέφαλό μας … πολύ εύκολα τον πείθει να βάλει το χέρι στην τσέπη, να αφαιρέσει χρήματα και να τα δώσει χωρίς ενδοιασμό στους λειτουργούς της θρησκείας, της πολιτικής , της μουσικής και του ποδοσφαίρου. Όποιος μας κερδίσει από μικρούς μας κάνει πελάτες για πάντα και εξασφαλίζει την αέναη κερδοφορία του. Εμείς σε αντάλλαγμα των ιδρωμένων χρημάτων που δίνουμε εύκολα … παίρνουμε απλά …συναισθήματα. Ακούμε γνώριμες έννοιες , λέξεις και ήχους… όπως τα μωρά που ηρεμούν όταν ακούσουν τη φωνή της μαμάς … και με αυτόν τον τρόπο ,έχοντας αποκλείσει τις ανασφάλειές μας … νοιώθουμε ικανοποίηση. Νοιώθουμε ικανοποίηση όταν μας επαναλαμβάνουν με στόμφο τις ίδιες μπούρδες που μας έβαλαν στο κεφάλι όταν ήμασταν μωρά. Είναι εκατομμύρια άνθρωποι που πραγματικά θα ήθελαν να υπάρχει κι ο Άγιος Βασίλης για να ξανανιώσουν τα συναισθήματα που ένιωσαν ως παιδάκια.
Και ξέρετε πόσο δύσκολο είναι να πείσεις ένα παιδάκι ότι ΔΕΝ υπάρχει ο Άγιος Βασίλης …μιας και όλες του εμπειρίες του τείνουν να αποδεικνύουν ότι υπάρχει. Δεν μπορεί να φανταστεί το παιδάκι ότι για εμπορικούς λόγους …στο όνομα του χρήματος δηλαδή, συνωμότησαν τόσο χυδαία όλες οι εκπομπές στην τηλεόραση , όλα τα καταστήματα αλλά ακόμα και σοβαρές δημόσιες υπηρεσίες όπως τα ΕΛΤΑ.
Φανταστείτε τι συνωμοσίες μπορεί να έχουν στήσει για να «δουλειές» που αφορούν δισεκατομμύρια από ματωμένα ευρουλάκια που αλλάζουν τσέπες σε μία νύχτα με κάποιο δήθεν απαραίτητο κούρεμα καταθέσεων και ομολόγων.
Γνωρίστε τον εγκεφαλό σας , τις αδυναμίες του, τον τρόπο με τον οποίο ικανοποιείται, τις ουσίες που μας κάνουν να νομίζουμε ότι είμαστε ευτυχισμένοι και ας αφαιρέσουμε από το σύστημα την ικανότητα να παίζει με τα συναισθήματα και τις ανασφάλειές μας για να μας οδηγεί σε αποφάσεις που θα σημάνουν την  καταστροφή μας.