Παρεμβάσεις στην περιοχή των Καταρρακτών

0
25

Eκτεταμένες παρεμβάσεις έχουν πραγματοποιηθεί στην περιοχή των Καταρρακτών τους τελευταίους δύο μήνες. Πρόκειται για την υλοποίηση ενός ολοκληρωμένου σχεδίου που αφορά τον καλλωπισμό του περιβάλλοντος χώρου των Καταρρακτών, αλλά και τη θεραπεία χρόνιων παθογενειών που υπάρχουν στην περιοχή, όπως είναι οι γνωστές λαμαρίνες που διαχωρίζουν το χώρο της παλιάς «Εστίας» από την περιοχή των Καταρρακτών.
Στο πλαίσιο αυτών των παρεμβάσεων, από τον περασμένο Φεβρουάριο πραγματοποιήθηκαν εκτεταμένες κλαδεύσεις και απομακρύνσεις φυτών και αδρανών υλικών, έτσι ώστε να υπάρχει ευχέρεια στον συνεχή καθαρισμό του χώρου, αλλά και βελτίωση της οπτικής επαφής με τους Καταρράκτες από διάφορα σημεία της περιοχής. Ο ευρύτερος χώρος είναι νοικοκυρεμένος και καλαίσθητος, χωρίς τα περιττά στοιχεία της έντονης βλάστησης που έχουν τιθασευτεί!

Στη συνέχεια πραγματοποιήθηκαν εκτεταμένες εργασίες καθαρισμού και συντηρήσεων της υποδομής, όπως είναι τα κάγκελα, οι πέτρινες πλάκες, τα σκαλιά, τα παγκάκια κλπ, έτσι ώστε οι επισκέπτες να συναντούν έναν νοικοκυρεμένο χώρο, αντάξιο των προσδοκιών τους.
Εκτός αυτών πραγματοποιήθηκε παρέμβαση στη σκάλα που οδηγεί προς τους Καταρράκτες, προκειμένου να βοηθούνται οι ηλικιωμένοι και οι έχοντες ελαφρά κινητικά προβλήματα κατά τη μετάβασή τους στο σημαντικότερο αξιοθέατο της πόλης.

Ξύλινα προστατευτικά κάγκελα, σε συνδυασμό με τη φύτευση καλλωπιστικών φυτών, τοποθετήθηκαν στο όριο μεταξύ της περιοχής των Καταρρακτών και του οικοπέδου που έχει ενοικιαστεί εδώ και πολλά χρόνια, προκειμένου αρχικά να «κρυφτούν» και στη συνέχεια να απομακρυνθούν οι λαμαρίνες που αποτελούν αισθητικό πρόβλημα για την περιοχή. Στο όριο των δύο οικοπέδων και στα σκαλιά που οδηγούν στους Καταρράκτες, τοποθετήθηκαν καλαίσθητα μεταλλικά κάγκελα ίδια με τα υπόλοιπα κάγκελα του χώρου, προκειμένου να προστατευτούν οι πολίτες, να απομακρυνθούν οι λαμαρίνες χωρίς πρόβλημα, αλλά να υπάρχει και το καλύτερο δυνατό αισθητικό αποτέλεσμα.

Τέλος, ο Καταρράκτης φωτίστηκε με διάφορα χρώματα, που δίνουν ένα ιδιαίτερα εντυπωσιακό οπτικό αποτέλεσμα, που έχει οδηγήσει σε αύξηση της επισκεψιμότητας κατά τη διάρκεια της νύχτας, ενώ παράλληλα έχει διασφαλιστεί και η φύλαξή της περιοχής

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ αφήστε το σχόλιό σας
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ