Υποχρεωτική από τον νόμο η καταβολή πνευματικών δικαιωμάτων, λέει η προσωρινή επίτροπος της ΑΕΠΙ

Η Επίτροπος της ΑΕΠΙ Α.Ε. και τα Σωματεία καλούν τους χρήστες να καταβάλλουν τα οφειλόμενα πνευματικά δικαιώματα.

0
29

Παράλληλα να αποκτήσουν ή να ανανεώσουν την απαιτούμενη άδεια για την, με οποιοδήποτε τρόπο και μέσο χρήση μουσικής, ήχου και εικόνας των πνευματικών δημιουργών – μελών της εταιρείας Α.Ε.Π.Ι Α.Ε ώστε να ανταποκριθούν στην εκ του Νόμου υποχρέωσή τους.
Αυτο αναφέρεται σε ανακοίνωση της προσωρινής Επιτρόπου ΑΕΠΙ Α.Ε – Σωματείων Δημιουργών για τα πνευματικά δικαιώματα.

Ολόκληρη η ανακοίνωση 

Μετά την απόφαση του Υπουργείου Πολιτισμού και Αθλητισμού να τοποθετηθεί προσωρινός Επίτροπος στην ΑΕΠΙ Α.Ε., κατόπιν και σχετικού αιτήματος των δημιουργών, ο Οργανισμός Συλλογικής Διαχείρισης τίθεται σε άμεση εποπτεία με σκοπό να ομαλοποιηθεί η διαδικασία είσπραξης και διανομής των πνευματικών δικαιωμάτων των μελών του.

Παράλληλα και προς το συμφέρον όλων των εμπλεκομένων μερών ο προσωρινός Επίτροπος αποτελεί θεματοφύλακα της χρηστής διοίκησης, της διαφάνειας και της αμεροληψίας.

Είναι λοιπόν σαφές ότι η εκ του Νόμου υποχρέωση των χρηστών για αδειοδότηση και καταβολή πνευματικών δικαιωμάτων από τις επιχειρήσεις εξακολουθεί να υφίσταται, όπως εξάλλου εξακολουθούν να ισχύουν οι ποινικές και αστικές ευθύνες και κυρώσεις για την παράβαση της υποχρέωσης αυτής.
Η Επίτροπος της ΑΕΠΙ Α.Ε. και τα Σωματεία καλούν τους χρήστες να καταβάλλουν τα οφειλόμενα πνευματικά δικαιώματα και να αποκτήσουν ή να ανανεώσουν την απαιτούμενη άδεια για την με οποιοδήποτε τρόπο και μέσο χρήση μουσικής, ήχου και εικόνας των πνευματικών δημιουργών – μελών της εταιρείας Α.Ε.Π.Ι Α.Ε ώστε να ανταποκριθούν στην εκ του Νόμου υποχρέωσή τους.

Η ΕΠΙΤΡΟΠΟΣ ΑΕΠΙ Α.Ε.
ΤΑ ΣΩΜΑΤΕΙΑ ΤΩΝ ΔΗΜΙΟΥΡΓΩΝ «ΑΣΜΑ 450+», «ΤΟ ΜΕΤΡΟΝ», ΣΩ.Μ.Σ

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ αφήστε το σχόλιό σας
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ