Τέλος Ιουνίου πληρώνονται βιολογικά του 2014

| upd 13 Μαΐου 2017 10:39
0
17

Αυτό απάντησε ο αναπληρωτής υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης Γιάννης Τσιρώνης σε σχετική ερώτηση του βουλευτή της ΝΔ Γιώργου Γεωργαντά, σημειώνοντας ότι αυτή τη στιγμή πραγματικά σ’ όλη την Ελλάδα έχουμε ολοκληρώσει τουλάχιστον για τη βιολογική γεωργία το 65% των πληρωμών του 2014 και το 55% της βιολογικής κτηνοτροφίας για το 2014.

Μάλιστα, ο αναπληρωτής εξήγησε στον βουλευτή ότι «η υπουργική απόφαση έχει φύγει από το δικό μας το γραφείο προς το Υπουργείο Οικονομικών στις 28.3.2017 και, απ’ ό,τι ενημερώθηκα για να σας απαντήσω, έχει ήδη υπογραφεί από τον κ. Χουλιαράκη. Επομένως, αυτήν τη στιγμή εκτιμούμε ότι όλο το 2014 και για όλες τις περιπτώσεις και όχι μόνο για το Κιλκίς -εκτός, φυσικά, αν υπάρχουν κάποιες ελάχιστες περιπτώσεις κάποιων προβλημάτων, ενστάσεων συγκεκριμένων, γιατί έχουν κλείσει και οι ενστάσεις για το 2014, απ’ όσο γνωρίζω, αλλά κάποιες ελάχιστες εκκρεμούν, αλλά δεν νομίζω ότι αφορούν τον Νομό σας- θα έχουν πληρωθεί μέχρι τέλος Ιουνίου. Επιπροσθέτως, σ’ αυτήν την υπουργική απόφαση που υπογράψαμε θα λήξουν μέχρι τέλος του χρόνου –εκτιμώ- όλες οι πληρωμές και του 2015 και του 2016. Κλείνουμε, δηλαδή, όλο το πρόγραμμα».

Επιπλέον, ο κ. Τσιρώνης επεσήμανε ότι υπήρξε τεράστιο πρόβλημα από τις αλληλοεπικαλύψεις εκτάσεων και την τεχνική λύση, διότι η βιολογική γεωργία – κτηνοτροφία πρέπει να είναι σαφώς οριοθετημένη χωροταξικά, για να μη βγάζει έξω τα χωράφια το σύστημα του ΟΠΕΚΕΠΕ και εκτίμησε πως αυτό το πρόβλημα θα μειώνεται, σε χρόνο αποπληρωμής, όσο θα βελτιώνεται η κατάσταση με το κτηματολόγιο και τους δασικούς χάρτες αλλά και με την κατανομή κονδυλίων στις Περιφέρειες. Μάλιστα, ανέφερε ως χαρακτηριστικό παράδειγμα ότι στη Λέσβο από τις 4.000 περιπτώσεις αλληλοεπικάλυψης, έχουν φτάσει τις 400.

Στο θέμα της αποπληρωμής των εκκρεμοτήτων για τα παλιά βιολογικά είχε αναφερθεί προ δέκα ημερών και ο υπουργός Βαγγέλης Αποστόλου, από τη Θέρµη, όπου ανακοίνωσε ότι έχουν υπογραφεί οι σχετικές αποφάσεις για τα αγροπεριβαλλοντικά, που δίνουν ουσιαστικά και το πράσινο φως για τις πολυαναµενόµενες πιστώσεις που θα ακολουθήσουν. Μάλιστα, ο ίδιος σημείωσε ότι «τα βιολογικά του 2014 και του 2015 θα πληρωθούν µέχρι το τέλος της άνοιξης».

Βρείτε εδώ Σημεία ομιλίας αναπληρωτή υπουργού Τσιρώνη στην Βουλή σε ερωτήσεις Γεωργαντά-Δημοσχάκη-Κεγκέρογλου.doc

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ αφήστε το σχόλιό σας
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ